http://www.goleszyce.pl Golęszyce
Forum Cieszyńskiego Rodu z Golęszyc

Album :: FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy :: Rejestracja
Profil :: Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości :: Zaloguj

Sława Kumowie i Niewiasty! Oto włości i dziedzina Golęszyców. Możecie tu zapoznać nasze obyczaje i spojrzeć jak można skosztować nieco prawdziwego życia. Bo nie aktorami jesteśmy, lecz na własnej skórze chcemy choć trochę odczuć dolę i życie przodków. Pracę rąk, myśli, trudy i zabawy. Poznać je tu możecie. Jeśli zaś coś wam tu nadzwyczaj rade się wyda to i wy do nas przystać możecie. ...

Chcę dołączyć do Cieszyńskiego Rodu z Golęszyc!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Golęszyce Strona Główna -> Aktualności
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sulibor
Wojownik

Pochwał: 2
Numer GG:

PostWysłany: Wto Wrz 28, 2010 8:29 pm    Temat postu: Chcę dołączyć do Cieszyńskiego Rodu z Golęszyc!
Odpowiedz z cytatem

/Temat dla osób chcących dołączyć do naszej grupy/

Jesteśmy grupą zajmującą się odtwarzaniem kultury materialnej i duchowej Słowian i Wikingów okresu wczesnego średniowiecza. Zajmujemy się nie tylko walką, ale także rzemiosłem, życiem codziennym i wierzeniami sprzed tysiąca lat.

Jeżeli interesujesz się historią wczesnego średniowiecza, chcesz się dowiedzieć jak wyglądało życie naszych przodków - to Cieszyński Ród z Golęszyc pomoże Ci rozwijać swe zainteresowania.

Jak zostać jednym z nas?
1. Napisz w tym temacie, że chciałbyś się z nami spotkać. Powiemy Ci kiedy odbędzie się najbliższe spotkanie (możesz także śledzić temat o treningach).
2. Przyjdź na spotkanie, opowiemy Ci o nas.
3. Jeżeli zdecydujesz się przystąpić do Rodu, będziemy oczekiwać chęci współpracy i zaangażowania. Wybierzesz opiekuna wśród wolnych członków Rodu, który będzie Ci doradzał w trudnych początkach odtwórcy. Zostajesz zależnym.
4. Pod okiem opiekuna i całego Rodu będziesz kompletował niezbędny sprzęt, uczył się walki/rzemiosła, integrował się i uczył żyć jak tysiąc lat temu.
5. Kiedy już skompletujesz ubiór i niezbędny sprzęt, a Twój wkład w życie Rodu będzie dostrzegalny gołym okiem - opiekun z pewnością nada Ci rangę wolnego. Wolni w Rodzie mogą brać czynny udział w obradach Wiecu i podejmować decyzje (zależni mają tylko głos doradczy)

Zapraszamy!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość              
Sulibor
Wojownik

Numer GG:

PostWysłany: Wto Mar 08, 2011 8:21 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

W najbliższą sobotę (12.03.2011) zapraszamy wszystkich na otwarte spotkanie połączone z treningiem.

Będziemy na placu za basenem Uniwersytetu Śląskiego między godziną 11 a 17.
Powrót do góry
żyraFFa
Gość

PostWysłany: Pon Sie 08, 2011 7:51 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Hey

Zgodnie z tematem chciałbym przystąpić do drużyny. Jestem kompletnym nowicjuszem. Pisałem jeszcze do BDN, ale coś nie odpisują, poza tym do Cieszyna łatwiejszy dojazd Smile

A, bym zapomniał: mieszkam w Jastrzębiu, moje gg to 202 879 65

Pozdrawiam
Szymon
Powrót do góry
Sulibor
Wojownik

Numer GG:

PostWysłany: Pon Sie 08, 2011 9:05 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Cześć!
W najbliższy weekend będziemy na jarmarku średniowiecznym w Chudowie link , jakbys podjechal to zobaczysz czym sie zajmujemy. Poznasz nas po tarczach:

Jezeli nie dasz rady, to prawdopodobnie 21 sierpnia odbedzie sie trening na który takze zapraszamy (szczególy za jakis cza)

Pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Golęszyce Strona Główna -> Aktualności Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1